Vandringspaket

Flämsjön runt, utgår från boendet


11 km vandring på stigar, bitvis kuperat.

Tid: 2,5-3 timmar.

Jättefin tur som går genom vackra kulliga hagmarker, fina ädellövsskogar och passerar flera av Valleområdets sjöar. Leden går även förbi Flämslätt (badplats med cafè på sommaren) och passerar genom ett välskött Arboretum. Om man tar det lugnt, stannar upp och njuter, fikar och badar, så får man räkna med en heldag! Det finns också möjligheter för avstickare eller förlängning av turen t.ex via Jättadalen på vägen tillbaka.

Ingår:

-Boende 1-2 nätter (inkl sängkläder, handdukar och frukost)

-Karta och turbeskrivning från boendet

-Matsäck med lätt lunch och fika. Soppa, smörgås och lite smått och gott som ni själva packar ihop på morgonen. Ryggsäck, sittunderlag och termos m.m finns tillgängligt på boendet.

Pris:

1 natt 750 kr/pers, 2 nätter 1300 kr/pers. 1-4 pers.

Möjlighet till guide med inriktning på fågelskådning alt botanik. Pristillägg tillkommer.

Jättadalen-Öglunda grotta, utgår från boendet


9-11 km vandring på stig, kuperat.

Tid: 3-4 timmar.

Här passerar man kulturlandskap och hagmarker för att sedan komma upp i bergsmiljö, på kanten av berget Billingen. Här får man en god utsikt över landskapet och man hittar imponerande bergs-och grottformationer. Passerar genom 2 naturreservat, Öglundaängar och Jättadalen-Öglundagrotta.

Broschyr om Jättadalen-Öglunda grottahttps://www.lansstyrelsen.se/download/18.6ae610001636c9c68e51ae1f/1527498958464/Jattadalen-Oglunda-grotta.pdf

Ingår:

-Boende 1-2 nätter (inkl. sängkläder, handdukar och frukost)

-Karta och turbeskrivning

-Matsäck med lätt lunch och fika. Soppa, smörgås och lite smått och gott som ni själva packar ihop på morgonen. Ryggsäck, sittunderlag och termos m.m finns tillgängligt på boendet.


Pris: 1 natt 750 kr/pers, 2 nätter 1300 kr/pers. 1-4 pers.

Möjlighet till guide med inriktning på fågelskådning alt botanik. Pristillägg tillkommer.


Billingeleden, utgår från Skövde


57-66 km vandring på stigar, bitvis kuperat.

Tid: 2 dagar.

OBS! Turen kräver god vandringsvana och orienteringsförmåga i varierad terräng. Start i Skövde/Billingens fritidsområde, där man kan parkera bilen, alternativt komma med tåg/buss.

Första dagen ca 8h vandring runt nordbillingen. Ta med egen lunch och fika. Passerar flera naturreservat på markerad led. Ni kommer fram till boendet på em/kväll för övernattning. Efter önskemål förbereder vi ingredienser till middagsmat (som ni lagar själva).

Andra dagen start från boendet, följer leden söderut och fortsätter upp över Billingen, för att så småningom komma tillbaka till Skövde em/kväll, 5-7 h vandring. Frukost och matsäck till andra dagen ingår.

Mer info, karta och turbeskrivningar av alla delsträckor: https://www.vastsverige.com/skovde/leder/ledsida_billingeleden/

Ingår:

-Boende 1 natt (inkl sängkläder, handdukar och frukost)

-Enkel middag efter önskemål

-Frukost och matsäck till andra dagen

Pris: 750 kr/pers. 1-4 pers.